Дебатите по бюджета ще продължат до 16 часа, засега

По всичко изглежда, че второто четене на актуализацията на бюджета ще свърши още днес, но има и резервен вариант и няма да се налага да се прилага старият трик със спирането на часовника.

На този етап има решение за удължаване на пленарното заседание до 16 часа. По-интересното е, че депутатите прекъснаха временно дебатите по актуализацията по бюджета за да вземат решение за своята лятна ваканция. Това се случи по предложение на депутата от Коалиция за България Атанас Мерджанов. Той се аргументира със записаното в правилника на парламента, където е посочено, че народните представители трябва да излязат във ваканция от 1 август.

И за да няма нарушение на правилника…

Отново по предложение на Мерджанов депутатите решиха след гласуване на ваканцията да продължат с обсъждане на актуализацията на бюджета до 16 часа днес, засега…

Бившият председател на парламента Цецка Цачева се опита да убеди колегите си, че гласуваното решение за прекратяване на дебатите по бюджета всъщност е отлагане на точката за следващо заседание, а не за продължаване в днешното заседание, но изказването й остана без последствия.

Вън от парламента ваканцията вече е започнала. Днес протестиращите изразяват отношението си към народните избраници с прояви под надслов : Кафе и плаж крайпарламента. Има надуваеми басейни, които придават особен колорит на жълтите виенски павета и супер-засилено полицейско присъствие, което вероятно е гаранция,че няма да има инциденти при плажуването и ползването на надуваемите басеини.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.