Столичани без канализация блокираха Околовръстното при “Горна баня”

Жителите на столичния квартал “Горна баня” блокираха Околовръстното шосе на града при квартала с искания към общината за решаване на инфраструктурните проблеми, предаде БНР. От информацията става ясно, че блокадата е провокирана от многогодишни битови проблеми, чието разрешаване е от правомощията на Столична община – невъзможността жителите на квартала да стигнат до домовете си през зимата заради непочистените от снега улици и дупките, които карат колите им да затъват. През октомври те са изпратили писмо до столичния кмет с описание на проблемите си, но до момента не са получили отговор.

Гражданите искат изграждане на канализация за всички улици в “Горна баня” и обновяване на съществуващата, ремонт на тротоарите и поставяне на осветление, удължаване маршрута на автобус 260, както и да има маршрутка до гробището в събота.

“Горна баня” е един от най-старите квартали на София и част от административния район Овча купел на Столична община. Намира се в югозападния край на столицата. На юг граничи с кв. Княжево, на север и изток с кв. Овча купел. Известен е с минералните си води и най-чистия въздух в София, благодарение на уникалното взаимодействие между въздушни течения от Владайското дефиле, Бучинския проход и Сливнишкото поле, осигуряващи постоянно проветрение и препятстващи задържането на мъгли.

В “Горна баня” се намира Италианският лицей, ЧОУ и ЧДГ “д-р Мария Монтесори”, ЧОУ и ЧПГ “Дойче шуле”, 53 ОУ “Николай Хрелков”, ЦДГ “Зорница”, бутилираща компания “Горна баня”, дипломатически клуб “Глория Палас”, СБАЛ по ортопедия и др.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.