8 години затвор за обир на 1,5 млн. лева, останали в неизвестност

 

Пловдивският окръжен съд наложи осем години затвор на бившия охранител на инкасо-автомобил  Георги Енев за кражбата на близо 1,5 млн. лева от автомобила, който е трябвало да пази. На практика присъдата е по-малка, тъй като от нея ще бъдат приспаднати една година и един месец, прекарани от Енев в следствения арест. Присъдата включва още конфискацията на притежавания от Енев мотоциклет, както и забрана да заема отговорна длъжност, да охранява пари и ценни предмети.

Преди това пред магистратите Георги Енев призна вината си и каза, че съжалява. Адвокатът му поиска друга класификация за престъплението по чл. 304 като поиска превес на смекчаващите обстоятелства по делото, а не на утежняващите, както иска прокуратурата. Държавното обвинение настояваше за присъда от 20 години лишаване от свобода. В обвинителния акт в детайли се описва как точно Енев е извършил престъплението, но няма нито дума за съдбата на сумата, която и до ден днешен е в неизвестност. Тя обаче е възстановена от застрахователя на фирмата за инкасо.

Това, че Енев се призна за виновен даде възможност делото да се гледа по съкратена съдебна процедура без разпит на свидетели, а присъдата на Енев ще се намали с една трета.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.