Посолството ни в Черна гора даде прием за 3 март

Посолството ни в Черна гора даде прием по случай 3 март в х-л „Хилтън“ в Подгорица. На приема присъстваха около 150 души гости, сред които – главният преговарящ Александър Дърлевич, представители на черногорските институции, кметове на общини, ръководителят на делегацията на ЕС в Черна гора, посланици, представители на дипломатическите мисии и международните организации, представители на българската диаспора.

В поздравителното си слово посланик М.Плугчиева  изтъкна големия принос на страната ни за ускоряване на  процеса на евроинтеграция в страните на Западните Балкани в периода на Българското Председателство на ЕС през 2018г. и отбеляза, че честването т. г. на 140 год. от създаването на Министерството на външните работи  дава  още един повод  да се представи успешната външна политика на страната ни като предсказуем и добър партньор в ЕС и стабилизиращ фактор на Балканите и в региона на Черно Море.

 Посланик Плугчиева  се спря и на отличните двустранни отношения между България и Черна Гора, но обърна внимание, че по отношение на търговско-икономическите ни връзки има много какво още да се желае.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.