Сидеров обвинява министър Йовчев, че не се справя с МВР

Засега не виждам министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев да се справя със системата на МВР, а може би и тя вътрешно го бойкотира, коментира председателят на „Атака” Волен Сидеров на редовната си седмична пресконференция в централата на партията. По думите на Сидеров „системата на МВР е пробита система, която е силно корумпирана и на ниво „началници” е превзета от хора на Цветан Цветанов”. Националистът прогнозира, че ако министър Йовчев бързо не смени тези шефове и не направи смени на политическите назначения, самият той ще се провали с тази система.

За пореден път Сидеров критикува работата на полицаите по време на протестите в страната. Според Сидеров полицаите в ущърб на служебните си задължения помагат на протестиращите като отклоняват автомобилното движение по пътя на демонстрантите и блокират улици и така улесняват „една агресия, един терор налаган над стотици хиляди граждани в столицата”.

Защо полицията не проверява всички протестиращи, които обсаждат сградата на Народното събрание, за притежание на оръжие, а всички гледат моя пистолет? Това каза лидерът на политическа партия „Атака” Волен Сидеров по отношение на личния му пистолет, с който миналата седмица влезе в Народното събрание. Сидеров заяви, че притежава законно оръжие от 2005 година и има разрешение за носене на оръжие, което му позволява да го носи навсякъде.

Лидерът на „Атака” обяви, че смята да предложи изменения и допълнения в Наказателния кодекс, според които блокирането на пътни и железопътни артерии да се третира като много тежко престъпление и наказанието да е над три години лишаване от свобода.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.