Владо Йончев: Ние сме държава на ДПС, всички партии имат вина за това

Собственикът на сайта Офнюз и бивш главен редактор на в. “Телеграф” Владо Йончев и зам.-главният редактор на в. “Преса” Валерия Велева влязоха в остър спор в студиото на Нова телевизия за ролята и значението на ДПС в българския политически живот.

Ние сме една държава на ДПС! – заяви Владо Йончев. Според  него  листите на ДПС за предстоящите парламентарни избори доказват, че именно тази партия е стояла зад февруарските протести през миналата година, като е имзало предварителна организация и целта е била ДПС да превземе властта и енергетиката, което и се случило с правителството на Орешарски.

Ето как Владо Йончев обобщи какво направи ДПС за година и половина: ДПС превзе ДАНС (дори и след оттеглянето на Делян Пеевски от поста шеф на ДАНС, агенцията остана под властта на движението), превзе армията (доскорошният шеф на отбраната ген. Симеон Симеонов сега е водач на листата на ДПС), превзе финансите (финансовият министър от кабинета „Орешарски” Петър Чобанов – водач на листа на ДПС).

Заместник-главният редактор на “Преса” Валерия Велева на практика не се съгласи с нито едно от твърденията на колегата си, особено с упреците за присъствието в листите на хора, които до вчера са били на високи държавни постове.

“Защо другите партии не взеха генерал Симеонов, защо другите парти не взеха Чобанов? Всяка партия има право да разполага с тези хора, ако ги покани”, репликира Валерия Велева. Тя изтъкна, че ДПС слага българи за водачи на 13 от 31 листи, други две листи се водят от роми и въобще в листите на Движението имало министри за поне две правителства. Според Велева с листите си ДПС доказва, че не е етническа партия и дава заявка за разширяване географията на своето присъствие.

Велева защити и начина, по който ДПС организира гласуването на привържениците си – български граждани, живеещи в Труция.

Не съм адвокат на ДПС, критик съм на другите партии, заяви Валерия Велева по отношение на гласуването в Турция. По думите й, що се отнася до присъствието на хора от миналогодишните протести в листите на ДПС, то по същия начин можем да говорим за присъствието на протестъри в сегашното правителство.

Да, целият проблем е в българските партии, които вече 13 години управляват явно или тайно с ДПС, репликира Владо Йончев. На което Велева му отвърна, че в България се проявява някакъв комплекс по отношение на ДПС.

Ако всички българи излязат да гласуват, ние няма да броим секциите на ДПС, даде своята “рецепта” Валерия Велева.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.