Загиналите в Мариупол са 7, а ранените – 39

По последни данни на отдела по здравеопазване в Донецката областна държавна администрация загиналите по време на антитеростичната операция на 9 май в Мариупол са 7, а ранените са 39. Това съобщи днес УНИАН. Както е известно при сраженията вчера в този град властите в Киев използваха дори бронетанкова техника, а проруските сепаратисти успяха да пленят дори танк.
По-рано вчера министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков бе написал в профила си във Фейсбук, че загиналите са около 20, докато Франспрес например информираше за три жертви сред опиталите да завземат градското управление на милицията в града.
Всъщност ето и описание на ситуацията във Фейсбук-профила на министър Аваков.
“Група от около 60 терористи, въоръжени с автоматично оръжие, атакуваха управлението на милицията и се опитаха да превземат сградата. В зданието се получи битка, който се превърна в пълномащабно бойно стълкновение, след като дойдоха подкрепления от страна на Въоръжените сили на Украйна и частите “Омега” на Националната гвардия. При битката, в която участваха подразделения на Националната гвардия, на Въоръжените сили, спецподразделението на МВР “Азов” бяха унощожени значителна част от терористите”, съобщи министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков във “Фейсбук”, цитиран от УНИАН.
Министърът уточнява, че около 20 терористи са унищожени, а четирима са взети в плен. Голяма част от нападателите да хвърлили оръжието си и са се скрили в жилищните квартали на града.
“Нашите загуби са един убит и петима ранени”, пише Аваков, като същевременно уточнява, че тепърва се уточняват загубите сред бойците от Въоръжените сили.
По-различна е информацията на световните агенции.
Според други информации от вчера убити са осем от “опълченците”. Главният редактор на руската държавна англоезична телевизия “Русия днес” Маргарита Симонян съобщи за тежко ранено неин журналист, допълва Франс прес.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.