Бегълците от софийския затвор били изведени с полицейски „Опел”

Издирваните за бягство от Централния софийски затвор Николай Николов-Шатката и гватемалецът Хосе Мартинез са напуснали сградата, така да се каже, през парадния вход и макар то да прилича на криминален филм, изобщо не са копали тунели в стил граф Монте Кристо. На официална пресконференция днес от МВР признаха, че двамата затворници са били изведени с мним полицейски „Опел Астра” със синя лампа, управляван от униформен полицай.
Шофьорът на колата представил на входа служебна карта и бил допуснат в двора на затвора, където паркирал така, че да е извън обсега на охранителните камери. После влязъл в конвойните помещения.
Николов и Мартинез се качили в полицейския автомобил и към 19,30 били изведени с него от района на затвора. Постовият на портала все пак записал номера на колата, но така и не проверил личните документи на шофьора-полицай. Заниженият контрол, според заместник-министъра на правосъдието Илия Ангелов, се дължал на силния дъжд, който валял в момента. По думите на Ангелов, уволнени ще бъдат постовият от Софийския затвор, който не е проверил автомобила със синята лампа, и надзирателят от затворническото общежитие в Бургас, откъдето също избяга лишен от свобода.
Имаме пропуски в охранително отношение, заяви пред медиите шефът на местата за лишаване от свобода Росен Желязков.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.