Коджабашева: Хората и бизнесът живеят в страх от политическа класа

Хората и бизнесът живеят в огромен страх от политическа класа. Това обяви по радио К-2 зам.-председателят на „България без цензура“ и кандидат за евродепутат от коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден Рада Коджабашева. Тя участва в дебат по проблемите на икономиката, енергетиката и туризма.

Основният проблем е, че гражданите и бизнесът не участват реално в създаване на политики. Никой не ги пита, не ги уважава. Правят се кабинетни политики които не лежат на експертна основа, обясни Коджабашева. Тя е категорична, че изчерпването на участието им политиката само с гласуване на избори е погрешно и поражда почти всички основни проблеми в държавата. Ние правим постоянно срещи с бизнеса в страната, той дава идеи, има готови решения, но политиците не искат да ги чуят, разказа зам.-председателят на ББЦ.

Докога България ще си сменя приятелите, а няма да има вечни интереси, попита Коджабашева опонентите си. Тя смята, че отправната точка трябва да бъде винаги вечният интерес на България. Икономическата и политическа дипломация трябва да е ориентирана не към смяна на приятелите, а към такива отношения с тях, които да бъдат рационални за интересите на страната ни.

Снимка: barecov.com

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.