В режим на строга анонимност

Kana sijan integririmo situt lache karakteri djipdipaskere lache navike tu sijan nevidlivo e gadjenge” (Когато си интегриран, имаш добри обноски и навици, ти си невидим за не ромите …)

Mozes Muhadjer Sulejman Solomon

Идва 8-ми април, Ромският  ден. Тишината е зловеща!”

Валери Леков  пред „Дром  Дромендар ”

Днес 8-ми април е ден на паметта. Да си спомним Бухенвалд , Майданег  и десетките лагери на смъртта и за осемстотин хилядите изгорени в пещите роми. Днес обаче гласът на нас ,ромите,  го заглушиха. В невидими окови заприщиха мечтите и надеждите ни в режим на строга анонимност.

Европейското председателство на Република България не се отнася за това малцинство –ромите. Наказват ни, защото ограбихме години наред хала на чистокръвните българи. Източихме фондовите, социалните и пенсионните средства и оставихме хиляди чистокръвни българи да мизерстват. И отгоре на това ограбихме труда им и цялата им покъщнина. И сега сме заплаха за националната сигурност на Република България. Цялата политическа класа и управляващи и опозиция как се солидаризира с гръмогласните възмущения на националистите управляващи Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров. Техните констатации за ромите: “превърнали са се в нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, изискващи право на заплати, без да работят, искащи болнични, без да са болни, детски за деца, които играят с прасетата на улицата, и майчински помощи за жени с инстинкти на улични кучки. Правителството да преустанови „грижата  си за интеграцията ни”. Правителството на Бойко Борисов усилено създава предпоставки ромите  да емигрираме в Западна Европа. И тези загрижени европейци, те да ни „дундуркат ”. И вероятно след няколко години ще се отърват от нас завинаги. От тази „досадна паплач” ромите  – циганите.

Трябва да съм расъл на друга планета, за да не видя фалшивия плач на стотината ромски  организации, че едва ли не, днес българската държава ни натикала в зловеща тишина… От толкова преструвки, лизане, подмазване и натрапено бездарие тези провалени интегратори натикаха надеждите ни в червоугодното си безсмислие. Ах този романтичен, сълзлив махленски кръг, от който няма излизане. Не 100, 1000 организации да се съберат това е поредната фалшивост. На едни и същи упорити и нагли субекти на които имитацията е тяхната същност. Голямата част от ромите  отдавна са наясно с преструвките, лукавостта и лъжите на НПО  и управляващи. Какво могат да направят пред наглостта им, освен да дойдат в София, да вкусят от луксозната храна в луксозния хотел и да се включат в „лайфа ”. В това се изразява и дейността на НПО, да пръскат фалшиви надежди, че винаги ромите  подавали ръка на държавата, а тя виждате ли не им обръщала внимание. До кога „почетният” председател Васил Чапразов  на поредното новоизлюпено НПО  „Ромска  конференция”, с лека ръка подминава процеса на пълзящия нацизъм в България? Днес ли разбра, че омразата е институционална и е на етническа основа? Плаче пред патриотите, националистите, които ги изхвърлиха като помияри, чакащи поредното си кокалче. И още плачат…

Васил Чапразов, Красимир Кънев, Николай Кирилов, Юлияна Методиева, Деян Колев сега ли разбрахте, че няма измъкване. Времето е безпощадно и няма как да си скриете в старческата си ехидност и болно тщеславие. Обезсмислихте критерия на голяма част от ромите. Вашата махленска приспособимост към всичките ви „либерални” покровители като пладнешки крадци обрахте принципите, моралната устойчивост и пътя, по който ромите да минем и да бъдем икономически, политически и културен субект в държавата. Никога не сте били на нивото на времето. Не само прахосахте, но и умишлено убихте високохудожественият критерий на ромското изкуство. Никога не сте вникнали в големия принос на ромите в европейската и световна цивилизация. Вие натрапници и маши на държавата и сте политически неграмотни страхливци. Въобразихте си, че сте блатно кокиче, в тинята на махленско примитивния си егоизъм. Знам, че нямате никакво угризение на съвестта. И в навечерието и след него на големия християнски празник нищожна е надеждата и да се покаете. Като какви ще влезете в храма? Като грохнали търговци на души…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.