В Пазарджик пуснаха предсрочно двама убийци и трима изнасилвачи

По предложение на директора на Пазарджишкия затвор Веселин Коцев Окръжният съд освободи предсрочно 7 затворници с оставащ им срок на излежаване на присъдите от 1 до 8 месеца. Сред тях двама са осъдени за убийство, трима – за изнасилване и още двама – за кражби, съобщава сайтът „Pamedia”.

„Осъзнах грешката, съжалявам, повече няма да се повтори. Съжалявам за грабежа и убийството. Моля да ме освободите” , е разкаянието на убиец, излежал 18 години за кражба и грабеж, придружени с убийство  в Бобов Дол през 1994 година. Присъдата му от  Кюстендилският окръжен съд   е доживотен затвор, но е заменена от ВКС на 20 години лишаване от свобода. Осъденият излиза след 18 години и 25 дни зад решетките.

Пазарджиклия, извършил по особено жесток начин убийството на приятел  от Мокрище в дома си на 23 ноември 1996 г. и изнасилил жена му, излиза на свобода след фактически излежани 16 години, 4 месеца и 29 дни. От 20-годишната му присъда се приспадат 2 години и 11 месеца работа, а за примерно поведение съдът го освобождава 7 месеца предсрочно.

Карловец с дъщери на 27 и 11 години, участвал в изнасилване, след което жертвата направила опит за самоубийство, е осъден първоначално на 6 години, но след това Пловдивският апелативен съд я намалява  на 4 години. От тях фактически изнасилвачът е излежал    2 години, 7 месеца и 4 дни. За „примерно поведение, честно отношение към труда и дадени  доказателства за  поправяне” съдът го освобождава осем месеца и единадесет  дни предсрочно.

Шофьор от Пазарджик, участвал в групово изнасилване на 17-годишна от Мало Конаре през 1995 години, излежава присъдата си от година и 6 месеца. Впоследствие на 11 август 2010 г. е заловен да отглежда канабис в Пазарджик, а у него са намерени 11,5 г. марихуана. За това съдът му дава още 2 години. За примерно поведение излиза от затвора 6 месеца предсрочно, като към излежаните година и месец му се добавят и пет месеца работа за решетките, където 2 дни труд се приравняват на 3 дни от присъдата.

Овчар от карловско село, осъден на 2 години  и 6 месеца за кражба на вещи с обща стойност 43,45 лева, ще се прибере вкъщи един месец и 17 дни по-рано за добро поведение. Друг крадец, разбил оградата на земеделската кооперация в с. Попинци и задигнал движими вещи за 960 лева и осъден  на четири години лишаване от свобода, ще „спести” 3 месеца и 23 дни от цялото наказание.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.