Тежка катастрофа с линейка в София

В столицата младо момиче за часове преживя две катастрофи – първо с автомобила, в който е пътувало, а след това и с колата на “Спешна помощ”, която го е транспортирала към болница.
Произшествията се случват снощи, малко преди 22 часа.

На едно от най-невралгичните кръстовища в София – на бул. „Ал. Стамболийски” и бул. „Опълченска” – лека кола, движеща се с висока скорост, е засякла линейката, която се е движела с включен звуков и светлинен сигнал.
За да избегне удар, шофьорът на линейката рязко завива встрани и преобръща автомобила.

Трима души от линейката са пострадали при инцидента и са откарани в “Пирогов”, където двама от тях са оставени за лечение. Други двама, които са пътували в колата, засякла линейката, не са пострадали. Образувано е досъдебно производство и предстои да бъдат изяснявани причините за катастрофата.

В “Пирогов” са установили, че 15-годишното момиче има открита фрактура на лявата предмишница, счупвания на двете бедра и на лявата ръка. Настанено е в Детска реанимация. След стабилизиране на състоянието ще бъде оперирано.
Шофьорът на линейката е настанен в Клиниката по неврохирургия с фрактура на костите на носа, със сътресение на мозъка и охлузвания по лицето.

При преобръщането лекарят в линейката е получил контузии на гръдния кош, на дясното рамо и контузии с охлузвания на дясната предмишница и лявото рамо.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.