Ново нападение над спешни медици, те не смеят да подадат жалба

За поредно нападениe над екип на Спешна помощ – този път в Кресна – разказа Нова телевизия. Нападнатите посред нощ медици обаче не смеят да внесат жалба в полицията, защото се страхуват.

Скандалът станал заради 48-годишен мъж, който малко след полунощ вдигнал кръвно. Синът му повикал линейка, но от тел. 112 преценили че случаят не е спешен и не изпратили кола.

След като линейката не пристига, синът качва баща си в колата и го води в спешния център в Кресна, където започва да буйства и да ругае, разказват медиците. От страх от саморазправа никой от дежурния тогава екип не посмява да застане пред камерата на Нова ТВ, а за инцидента разказва техен колега. Той обяснява, че нападнатите му колеги натиснали паник-бутона, но полицията се забавила 15 минути, тъй като дежурни униформени има чак в Сандански.

Това е пореден инцидент в “Спешна помощ” в Кресна. Лекарите разказват, че често са обект на агресия . Жалби в полицията обаче не смеят да подават, тъй като градът е малък и лесно могат да бъдат открити за саморазправа. Час след случката с това семейство семейства, лекарка от спешното е била нападната и от наркозависим.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.