Катастрофира руски самолет с 224 души на борда

Тази сутрин самолет на руската авиокомпания „Когалавиа“ с 224 души на борда е изчезнал от радарите в района на кипърския град Ларнака 23 минути след излитането си. Пътническият „Еърбъс 321“ е извършвал полет от египетския курорт Шарм еш Шейх до Санкт Петербург. Около 90 минути по-късно ДПА съобщи, че машината се е разбила, а отломки са били открити на Синайския полуостров, в Североизточен Египет. Пасажерите са били руски туристи, връщащи се от почивка в Египет. В списъка с пътниците фигурират 200 пълнолетни и 17 деца. Екипажът е бил 7-членен.

Няма индикации самолетът да е бил свален, предаде Ройтерс, като се позова на представители на египетските сили за сигурност.

Малко преди самолетът на руската авиокомпания “Когалимавиа”, връщащ руски туристи от почивка в курорта на Червено море Шарл ел Шейх, да изчезне от радарите, пилотът е поискал аварийно кацане на най-близкото летище, съобщиха източници от международното летище на египетската столица Кайро, цитирани от ТАСС. Командирът на полета съобщил, че радиостанцията се е повредила. След това връзката била загубена.

Египетските и руските власти са създали кризисни щабове, пише БТА.

Обстановката на полуострова в Североизточен Египет е много нестабилна. Ислямистки групировки, сред които местният клон на “Ислямска държава”, извършват атаки в Синай почти ежедневно.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.