„Софийска вода” се отказа да иска поскъпване

Дружеството-концесионер „Софийска вода” се отказа да иска поскъпване от 1 юли, става ясно от съобщение на пресцентъра.

„Софийска вода” АД днес няма да участва в публичното обсъждане, насрочено от ДКЕВР за цената на предоставяните от компанията ВиК услуги. Като отговорно дружество „Софийска вода” оттегли подаденото през 2012 година заявление за корекция на цените на услугите, съобразно действащия бизнес план на дружеството. В своята стратегическа и всекидневна дейност „Софийска вода” АД се ръководи от високи професионални стандарти и не желае в настоящия предизборен период темата за цената на предоставяните в София ВиК услуги да бъде политизирана в рамките на предстоящото публично обсъждане.

Ръководството на компанията смята, че след оттеглянето на ценовото заявление, провеждането на обществено обсъждане е безпредметно и юридически необосновано. Участието на представители на „Софийска вода” АД в неотмененото от държавния регулатор публично обсъждане ще навреди на интересите на компанията, на клиентите, на гражданите на София и това категорично противоречи на принципите на дружеството.

„Софийска вода” АД призовава ДКЕВР към безпристрастност и професионализъм, да постанови прекратяване на производството по искане на страната, по чиято инициатива то е започнало. ДКЕВР би следвало да прекрати производството и съответно да отмени общественото обсъждане като приложи чл. 56, ал. 1 от АПК.

„Софийска вода” се надява комисията да не допусне вмешателство в своята работа, а темата, свързана с цените на ВиК услугите и монополите, да не стане част от популистката предизборна риторика.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.