Отново прегазено от кола дете

Десетгодишно момиче от град Троян е било блъснато от кола снощи към 22:30 часа в центъра на Ловеч и е загинало на място, съобщи агенция “Фокус”. Детето е било на сватбата на сестра си в местен хотел. Момичето е пресичало улицата зад хотела с още едно дете, което е невредимо.

Някои медии съобщиха, че всъщност е имало опит за отвличане на детето, но от прокуратурата съобщиха, че няма данни за това, а за тежко пътно-транспортно произшествие. След инцидента е имало опит за саморазправа, като присъствалите на сватбата са преобърнали два ​автомобила.

Шофьорът, прегазил детето, е арестуван за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

При друг инцидент 19-годишен младеж загина при катастрофа тази нощ край град Гоце Делчев, след като управлявания от него автомобил излиза от пътя и се преобръща няколко пъти.

Ръководството на Национална полиция даде пресконференция на тема „Анализ на пътно-транспортната обстановка през летния период и предприетите мерки за намаляване на пътния травматизъм“, на която бе изтъкнато, че се подготвят поредни промени в Закона за движение по пътищата, както и че МВР прави всичко по силите си за намаляване на произшествията и жертвите по пътищата, но на този етап те били повече от същия период на миналата година.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.