Протестите срещу Муса Палев продължават с блокади на пътища

ВМРО са предприели действия в изпълнение на заканата си, че ще започнат да блокират пътища и ГКПП, ако не бъде отстранен областният управител на Благоевград Муса Палев.

В община Банско е постъпило уведомление за блокиране на пътя за курортния град в сряда, съобщи радио "Фокус" – Пирин, като се позова на пресцентъра на общината. Като начален час на протестните действия е посочен 11.00. Протестът се организира от Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО. Джамбазки още преди дни съобщи, че всяка седмица последователно ще бъдат блокирани ГКПП- Илинден, ГКПП-Кулата, главен път Е-79 при Сандански, Симитли, Кресна и Струмяни. От ВМРО са категорични, че протестните акции ще продължат, докато Муса Палев не бъде отзован от поста на областен управител на Благоевград.

По-рано тази сутрин в Благоевград се проведе пореден протест с искане за оставката на новия областен управител Муса Палев. Редиците на протестиращите обаче оредяват заради разцепление сред организаторите. Вчера беше раздигнат палатковият лагер пред сградата на Областната администрация.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.