Плевнелиев призова протестите да протичат по “мирен и демократичен начин”

С действията си днес ще покажем на цял свят нивото на демократичното си развитие. Кризисните ситуации не са нещо непознато в съвременната ни история. Най-важното в настоящия момент е да подходим със спокойствие и разум – и политиците, и гражданите, всички, и така да запазим и да защитим основите на правовия ред в България. Това се посочва в изявление на президента Росен Плевнелиев по повод продължаващите протести в страната, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Нека протестите да протичат по мирен и демократичен начин, за да намерим най-добрите решения и да дадем пример на тези след нас за отговорно поведение. Защото това е нашата държава, в нея живеем ние и децата ни.
В такива моменти е най-важно стриктно да се придържаме към правилата на Конституцията. Конституцията ни дава механизмите да преодолеем и сегашната криза – се казва в изявлението.
Нека да помним и да си даваме сметка, че поколения българи са се борили за това да имаме днес правова и демократична държава. България през 2013 не е България през 1997 година – се казва в изявлението.
Да, има сериозни проблеми и ние няма да бягаме от тях. Гражданите имат своите основателни искания. Те ще бъдат чути, ще намерим решения и ще го направим по законен и демократичен начин. Така ще запазим образа на страната ни и ще докажем, че гражданската енергия е градивна и полезна” – се казва в изявлението. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.