Отговорността за провала в ООН е на премиера

Това е най-големият външнополитически провал на България в последните 25 години. Кампанията се водеше по сбъркан начин, на ръчно управление от премиера на България. Отговорността за този провал е еднолична на българския министър-председател. Според него причината е, че той е некомпетентен и не се е посъветвал с правилния екип. “Когато вас ви боли зъб, вие на зъболекар ли ходите, или на обущар? Ами, по същия начин трябва да постъпи и премиерът, когато трябва да взема важно решение, трябва да се обърне към правилните хора, които преди това са вземали такива решения по правилния начин.

Сериозна отговорност носи и ЕНП. “Борисов получи много сериозно окуражаване и от Юнкер, и от Меркел в тази посока. Сега той да си ревизира своите приятелства и да си даде сметка кой за какво го съветва.

Впрочем, че Гутереш ще излезе напред ни стана ясно още преди няколко месеца, когато една португалска групировка започна да издига втората българска кандидатура. Защото това е най-добрият начин да бъде спряна първата българска кандидатура”, коментира Паси и добави, че не знае дали Кристалина Георгиева е била наясно с това.

1 Comment

  1. Този Паси ми се издигна в очите с обективната си позиция по този въпрос. Мислех го че ще плюе на познанията и опита си за да замазва.

Leave a Reply

Your email address will not be published.