Омбудсманът: Как така е подслушван дори премиерът?!

Омбудсманът на България Константин Пенчев коментира пред bTv, че основен проблем на обществото е, че се подслушва бивш премиер и излизат „нелицеприятни разговори, в които са нарушение на нормите за морал и възпитание”. Пенчев сподели възмущението си от съдържанието на огласените звукови файлове, но също така изтъкна, че записите от миналата седмица нарушават основни човешки права.

„За втори път Борисов е подслушван. Каква държава не може да си пази дори премиера?”, попита омбудсманът. Пенчев призова политиците да не унищожават държавата в борбата си за повече проценти в парламента, защото изборите идват и си отиват. В Същото време Константин Пенчев сподели мнението си, че няма нищо страшно в евентуален сценарии „избори до дупка”.

Пенчев призова за бърза реакция от компетентните органи за подслушването и нарушителите на правилата да понесат отговорността си. „Не може в предизборна кампания да разбереш, че частна структура подслушва правителството или всеки случа всеки”, коментира някои от версиите за незаконните записи той.

Омбудсманът подчерта, че не може да се очакват чудеса от главния прокурор Сотир Цацаров. „ Той няма той такива правомощия. Ние го товарим със свърхочаквания, а е нужно да се образуват производства.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.