Октай остава за постоянно в ареста

Състав на Софийски апелативен съд отказа да промени мярката за неотклонение на 25-годишния Октай Енимехмедов, подсъдим за нападението над Ахмед Доган в НДК.  Така младежът, допрял газов пистолет до главата на Доган остава с постоянна мярка „задържане под стража”. Срещу Енимехмедов се води досъдебно производство по две обвинения – за закана за убийство и за хулиганство.

Самият Енимехмедов поиска от съда мярката му за неотклонение да бъде изменена в „домашен арест” тъй като не смята, че е заплаха за обществото и няма намерение да извършва друго престъпление.

Обвиняемият се обърна към съда с думите „Уважаеми народни представители”, като обясни, че го прави, защото в края на решението си казват „В името на народа” и той ги възприема именно като народни представители. По думите на Енимехмедов, ако мярката му бъде изменена в домашен арест, това ще е добре за неговото развитие, защото ще може да завърши образованието си.

Относно деянието ми, различните култури налагат различни ценности. Вярвам в бъдещето на България, нищо, че сме малка държава, това не ни пречи да бъдем най-добри, каза още Енимехмедов.

Съдът обаче прецени, че пускането му под домашен арест не е оправдано, тъй като може да се укрие и/или да извърши друго престъпление.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.