Напоителни системи излизат на протест

Работещите в „Напоителни системи” ЕАД, започват протестни действия от утре. До това доведе ескалиралото социално напрежение сред колектива на дружеството, породено от неизплащането на работни заплати на приблизително 1 800 души за м. декември 2013 г. и от началото на 2014 г.
Независимо от приетите от Народното събрание промени в Закона за водите, работници от клоновете на дружеството излизат на протест.
В клон „Струма-Места” протестът е предвиден на 13 март 2014 г. от 11.00 до 13.00 ч. и ще се проведе на паркинга до международния път Е-79, на картинг пистата. В митинга ще се включат членове на КНСБ и на КТ „Подкрепа” от клоновете в Кюстендил, Перник, Сандански, Гоце Делчев и Дупница.
Служителите от „Напоителни системи” – гр. Пловдив, ще проведат протестен митинг на 13 март 2014 г. от 12.30 до 13.00 ч. пред административната сграда на дружеството.
Работещите в клоновете на дружеството в Пазарджик, Монтана, Стара Загора, Средна Тунджа, София, Видин, Русе и Плевен също са заявили участие в протестни действия, но в момента уточняват мястото, датата, вида им и броя на участниците. В Пазарджик работещите от дружеството предвиждат блокиране на пътища, а в Монтана – протест пред сградата на управлението на „Напоителни системи” ЕАД. В Плевен се предвижда протестен митинг да се проведе на 21 март 2014 г.
Вече трети ден продължава гладната стачка на Петър Стоянов – работник и член на КНСБ от „Напоителни системи” – клон „Среден Дунав” – гр. Плевен.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.