КЗК глоби хор с 450 лева

Спряха обществената поръчка за винетките

Комисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение по чл. 31 от ЗЗК от страна на „Космически гласове” ЕООД и наложи на дружеството имуществена санкция в размер на 450 лв. (5 % от нетните приходи на дружеството за финансовата 2014 г.). КЗК постанови незабавно прекратяване на нарушението.

В хода на проучването е установено, че ответното дружество въвежда в заблуждение обществеността относно съществени характеристики на хоровата формация „Космически гласове от България“, а именно: факти относно нейните създатели, традиции и история. Установено е, че подателят на искането ЕТ „Емил Минев – Артистичен мениджмънт – Елена Минева“ е правоприемник на ЕТ „Емил Минев-Артистичен мениджмънт“, който от своя страна от 1994 г. е бил мениджър и продуцент на женска хорова формация „Космически гласове от България“. В противоречие с добросъвестната търговска практика ответното дружество „Космически гласове“ ЕООД чрез своя управител е разпространявало в пресата информация, че управлява хор „Космически гласове“, който е идентичен с хоровата формация на подателя на искането, като си приписва едноличните заслуги за създаване на хора. Подобно поведение, което е затруднило дейността и хоровите изяви на формацията, е прието от КЗК за нелоялна конкуренция по смисъла на чл. 31 ЗЗК – въвеждане в заблуждение.

При определяне на санкцията КЗК е взела под внимание тежестта и продължителността на нарушението, както и икономическото състояние на ответното дружество.

22 Comments

 1. Монева е един имитатор и нищо повече. Космически са само реплика на всичко познато от известните български хорове. На светлинни години е от Кутев и Мистерията. Не блести с нищо ново и оригинално. Няма творческо въображение. Дирижирането и е един фалшив и кух блясък. Цялата и творческа безпомощност е само реплика на много познати неща във фолклорното хорово изкуство. Сега като продуцент не върши нищо, защото и не може. Сам пробутва хора си в проектите на музикалната къща. Конфликт на интереси. Голям дует са с тройкаджията Димитър Христов. И тя е част от подмяната на стойности в днешната ни жална България.

 2. Абе, хора… как не ви е срам да пишете такива грозни и цинични думи!? Нямате ли капчица човещина и как е възможно да измисляте подобни лъжи. Това е хор на световно ниво! Хор постигнал всичко с много труд и любов! А един хор би ли съществувал без диригент!? Нима е възможно да пишете тези глупости, а да не виждате, че именно този хор с този диригент прославят станата ни в цял свят. А би трябвало да сте горди! 🙁 Какви хора сте вие!? И хора ли сте въобще!? Боже прости им…

 3. Тъпотии. Защо хулите добрата диригентка и чудесния й хор. Кажете нещо хубаво. Например, преди месец “Космическите гласове” се представиха блестящо на международния хоров конкурс “Нека народите пеят” и спечелиха Първа награда. Изпълниха прекрасна фолклорна програма, сред които песента “Дилмано Дилберо” от Красимир Кюркчийски и песента “Мехметьо” от Иван Спасов. а кажете нещо за това де. Ама не ви стиска. Мижави завистници.

  • Дали тая Ваня Монева е голям диригент, дали тая Ваня Монева се нарежда сред ярките имена в българското хорово изкуство, дали тая Ваня Монева е създател на хор “Космически гласове от България”, дали тая Ваня Монева прави изкуството си с чисто сърце и много любов, дали тая Ваня Монева, хоров диригент и продуцент в БНР, е добър музикант – не знам.
   Но знам, че оная Ваня Монева е голяма крадла и че оная същата Ваня Монева е голяма лъжкиня. И от край време всички го знаят.

   • А оная Ваня Монева се нарежда сред ярките имена на крадли и лъжкини

 4. Навремето диригентката Ваня Монева написала писмо до другаря Тодор Живков, в което му обяснила надълго и нашироко как като членове на творческата интелигенция със съпруга й се нуждаят от повече жизнено пространство, за да създават своето изкуство, научи HotArena.net.

  Тогаващният мъж на Ваня Монева Красимир Илиев, по туй време е концертмайстор на Софийски духов оркестър. Женицата написала още колко предано е семейството й на народната власт и как ще работи за изграждането на светлото социалистическо бъдеще, пише в. „Всеки ден“. /Може да се прочете и днес./

  Известният със слабостта си към сценичните изпълнители Тодор Живков /както и към млади другарки-комсомолки/ набързо турил парафа си под указ фамилията да получи тристайно жилище без ред, като едно от помещенията имало статут на „работен кабинет“, където Монева и Илиев да залягат необезпокоявани и над нотите.

  В дело номер 1 срещу току-що сваления от власт Тодор Живков през 1990 година беше приложен списък на получилите с предимство леки коли и апартаменти – роднини и близки на хора от властта, както и на дейци на изкуството, както и някои любовници на др. Тодор Живков. В крайна сметка обвиняемият беше оправдан, а свидетелите, които се явиха в съда, защитиха подсъдимия. /Има си хас./

  В последвалите години на демокрация много от тези хора не спряха да демонстрират благодарността си към Правешкия Първи, за получените материални придобивки.
  Диригентката Ваня Монева и до днес обаче дума не обелва по адрес на щедростта, проявена от другаря Тодор Живков лично към нея и семейството й.

 5. Това преди 3 дни изтече в БИНАР. Интересно е.
  Препечатваме едно към едно.
  Цитат: –
  “Мно-оого лъже тази Ваня Монева! Хорът „Космически гласове от България“ е основан от Емил Минев. Официално, през 1994 година. Но близо година преди това, Емил Минев подготвяше административните дела около легитимността на състава, оглеждаше втимателно певиците от цяла България. По това време Ваня Монева хабер си е нямала какво е било в главата на Емил Минев. После се запознават Ваня Монева минава през леглото на Емил Минев. Казано иначе, Ваня Монева е Любовница на Емил Минев по това време. Така тръгват нещата. Ваня Монева е на заплата при Минев. Затова има куп документи. И за интимната им връзка има куп снимки. А после, държанката прави опит да измами благодетеля си.
  Нормално. И съвсем в стила на Монева.”
  Край на цитата.

 6. Не бива с лошо. Какво сте я нарочили диригентката.

 7. Ваня Монева е сред най-ярките крадли!

 8. 400 лева глоба малко ми се вижда. Крадлата, бълха го ухапало. Две нулички отзад, най-малкото. И да се разчуе, да й е червен врата от срам.
  Коя е тая диригентка, как й беше името Ваня Монева?!
  Та значи, както разбираме горе от информацията, същата тая Ваня Монева си приписва едноличните заслуги за създаване на хора “Космическите гласове на Бългаия”?! И от това произтича заключението на Комисията позащита на конкуренцията, че подобно поведение е затруднило дейността и хоровите изяви на формацията, и е прието от КЗК за нелоялна конкуренция по смисъла на чл. 31 ЗЗК – въвеждане в заблуждение.
  Да се афишира това по всички медии! Да се информират всички хорови колективи!
  Да се знае! Нали сме демокрация?!

 9. Безобразие! Как някои хора нямат срама да обругават с безсрамни лъжи, с измислени или нагласени факти великолепната диригентка и прекрасния,слънчев и чист човек, Ваня Монева!!
  Боже, какви нелепи измислици, какви скверни долнопробни съчинения! Това е подло, ама наистина много, много, много подло!!
  Подло и гадно!!! Това е истината.
  Включително, и тая нагласена “санкция” на “комисията за защита на конкуренцията”?!
  Каква конкуренция?! Кой друг такъв хор има като “Космическите гласове”?!
  Категорично настоявам, а в случая и не само аз, тук тази нагласена и измислена страница, подронваща авторитета на “Космическите гласове”, незабавно да бъде премахната и заличена. Не разбирате ли, че това е срам за българската култура!

 10. И кво сега, накривихте капата на крадлата Ваня Монева с тая глобичка от 450 лева?! На такива физиономиите трябва да висят на всеки ътъл на картинка, че да ги виждат хоратаи да се пазят от тях. Егати крадлата.

 11. Имаше наскоро в медиите коментар, че Космическите гласове от България /известната хорова формация/ са основани през 1994 година от Емил Минев, който е и техен дългогодишен мениджер. Това абсолютно отговаря на истината. Впрочем познавах лично Емил Минев, бяхме състуденти в Консерваторията. Той, доколкото си спомням, беше контабасист. Отиде си преди няколко години от белия свят, Светла му памет. Тогава, през 1994 година, Емил поканва младата диригентка Ваня Монева да дирижира основания от него хор Космическите гласове от България. Аз впрочем бях на един от първите им концерти /да не кажа – на първия им концерт!/ в залата на Културния дом в Красно село. И така, много-много години по-късно, година или две преди Емил Минев да се помине, диригентката-служителка при Емил Минев Ваня Монева регистрира търговско дружество Космически гласове ЕООД /както разбирам впоследствие/. Не коментирам постъпката й. Инак, тя е добър музикант. Но човекът – не е добър. Госпожо, Емил Минев те храни, сиреч, дава ти препитание, близо 20 години. В края на живота му /Емил Минев е бил тожко болен/ ти му забиваш нож в гърба. Това е истината. Вероятно има и други истини, които някога ще изплуват на повърхността.
  И така, в последствие, както вече е установено от Комисията за защита на конкуренцията, същата тази дама “въвежда в заблуждение обществеността относно съществени характеристики на хоровата формация „Космически гласове от България“, а именно: факти относно нейните създатели, традиции и история”.
  Какво да добавя повече? – Емил Минев ще остане в историята. С добри, съзидателни и светли неща.

 12. Алооо, извинете ме, ама нещо съвсем въобще не го разбирам. Тука за какво става дума тука, а? Някой да ми обясни каква е разликата между “Космически гласове” с диригент Монева и “Космически гласове на България”, където е дирижирала също Монева? Тука има някакъв спор между диригентката Монева и мениджъра ли, какво ли, не става ясно?
  Освен това , ако едната формация е “Космическите гласове от България” – тая на мениджъра Емил Минев, то тогава другата формация “Космически гласове” на диригентката Ваня Монева от Абисиния ли са, от Тайван ли са, откъде са?
  Има нещо накриво скроено тука. Затова ли Комисията по защита на конкуренцията санкционира Ваня Монева?

 13. Е кво, ми като е крадла там… да духа супата. Само че, като гледам 450 лева съвсем малко ми се виждат. За такова нещо трябва да са поне 45000 левчета, а пък даже и нагоре може. Ами така де, пък друг път да не смее да посяга Ваня Монева. Мани мани, срамота.

 14. Хехе. Абе майче за ония “КоМическите гласове” става дума, а. Тъй де, така май го пишат туктаме преди седмица в медиите. Алооо я гледай тука ми, какво пишат. Написали са: КоМическите гласове. http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5047090
  Ясно, ачик ясно е че става дума за диригентката Монева, за нея дето пишат че си е присвоила името на хора от мениджъра Емил Минев. Обаче тая комисия по далаверите си знае работата и са я порязали тая ми ти Ваня Монева. И бабата ще има от тук нататък да бълва гущери. Тъй е тя. Каквото си направиш това в крайна сметка ще сърбаш.

 15. Какне ви е срам да злословите срещу великата ни диригентка Ваня Монева! Изключителен човек!

 16. Абе това е оная диригентката Монева дето преди 20 години Емил Минев я взе за диригентка на хора. Емил Минев основа “Космоса” точно преди 20 години. Нарече го “Космическите гласове на България”. После тая Монева му скрои номер и регистрира марката в министерството на културата. Ама преди това Минев е бил регистрирал марката в цяла Европа. Така че на Монева номерът не мина. Щото в България уж си защитен, а в цяла Европа – ттцц! Това е.
  Крадлата опитва, ако мине номерът. Ама номерът не минал. И сега бълва гущери.

 17. Ами правилно. Който краде да плаща. Ама малко са ги глобили. Кво е това 400 лева? И кой е глобен, кои са едните, кои са другите? Трети има ли?

 18. А и глобата е една, да ти умре коня, 450 лева.
  Добре де, ама посочето го с пръст тоя управител на тая глобена формация, как се казва, да го запомним, а така е написано всичкото, толкоз завъртяно, че нищо не можеш да разбереш. То сякаш така нарочно е написано, че нищо да не можеш да разбереш. Не бе,питам не за друго, а защото тия космически гласове на България си ги спомням отпреди кажиречи 20 години, а сега и те се нароиха като някога двама партиарси, два синода и т.н., ама това време нали вече е минало?

  • Е тая същата, Ваня Монева.

Leave a Reply

Your email address will not be published.