Съдията по делото за касиране на вота в Пловдив се направи отвод

Обвиненият в изнасилване екскмет призна, че е правил секс с ученичката

Избран е нов докладчик по делото за касиране на изборите в Пловдив, след като избраният вчера на случаен принцип от компютъра си даде отвод, предаде Радио „Фокус” – Пловдив. Избраният вчера съдия Янко Ангелов си подаде отвод по делото, тъй като неговата съпруга –Емилия Петрова ще бъде пълномощник на кмета Иван Тотев по време на същото дело, в качеството си на юрист в общината, поясниха от Административния съд в Пловдив.

Новият съдия по делото, при което кандидатът за кмет на Пловдив Славчо Атанасов поиска касиране на резултатите от балотажа, е съдия Стоил Ботев от Административен съд Пловдив.Той бе изтеглен чрез компютърната система за електронно разпределение в съда днес, отново в присъствието на представители на медиите, за да няма съмнения.

В Административния съд продължават да се подават жалби за касиране на изборите в Пловдив и областта. Те вече са около 60 на брой, съобщи председателят на съда Георги Петров. Делата се насрочват в 7-дневен срок и трябва да приключат в срок от 14 дни. В случай на обжалване пред по-висока инстанция срокът за приключването им е двумесечен, поясни Петров.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.