Изборите ще са на 5 октомври

След два часа и половина консултации в зала “Запад” в парламента между основните политически сили – ГЕРБ, БСП и ДПС, Станишев обяви резултата от разговорите по инициатива на БСП. Постигнато е съгласие датата да бъде 5 октомври за изборите.
Партиите, които участваха в политическите консултации за предсрочни избори, ще подкрепят усилията на държавата за парламентарни избори, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев след края на консултациите. Представители на Атака не участваха в тях.

Упълномощихме председателя на Народното събрание, съвместно с президента за провеждане на политически консултации за определяне на приоритетите на държавата и преминаването към политическа стабилност, заяви още лидерът на БСП. Партиите, които участваха в консултациите ще подкрепят всички действия на държавата за гарантиране стабилността на банковата система, подчерта Станишев.

Да се надяваме, че сега всички ще са по-мъдри и ще се търси спасение. Вече говорим за правителство на спасението, заяви след консултациите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Лидерът на “България без цензура” Николай Бареков, който присъства на консултациите каза, че е бил повдигнат въпроса за “Правителство на националното съгласие”, което да бъде подкрепено от тези четири партии и обявено за служебно от президента.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.