Омбудсманът апелира да се пратят още експерти в “Арена Армеец”

“Апелирам ЦИК да осигури допълнителни експерти за приемане на изборните книжа в зала „Арена Армеец”. Необходима е една по-добра координация между ОИК-София и ЦИК. В резултат на това взаимодействие целият експертен потенциал, с който разполага ЦИК , целият процес по приемане на изборните книжа трябва да бъде максимално ускорен. Могат да бъдат обмислени и други подходящи мерки, които да запазят здравето на хората, които са ангажирани с изборния процес”.Това коментира пред агенция „Фокус” омбудсманът на Република България Мая Манолова, във връзка със създалата се ситуация в зала „Арена Армеец” с преброяването на бюлетините от проведените местни избори. Според Манолова членовете на комисии, които все още се намират в “Арена Армеец” е наложително да получат още един допълнителен почивен ден, да се осигури допълнително заплащане, необходими количества храна, вода и свободен достъп до необходимите им помещения.

На въпрос защо се достигна до вкл. до безредици, омбудсманът отговори, че има време да бъде коментирано това сега, важно е да се вземат адекватни действия и да се приемат решения, за да може изборният процес да приключи на време.

„До момента не мога да се свържа с ОИК- София, за да ги убедя да приемат помощ от ЦИК. Ако не успея да се свържа с тях съм готова да отида на място”, каза още омбудсманът Мая Манолова.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.