И в Добрич протестиращите се разцепиха

Докато едни протестиращи граждани в Добрич започнаха подписка за участие в изборите, други категорично обявиха, че остават на улицата и продължават, докато не бъдат удовлетворени исканията им.

Не повече от 50 души се събраха на протест в Добрич неделен ден, съобщи „Фокус”. В градинката пред църквата „Св. Георги” координаторите на гражданския протест прочетоха три писма с конкретни искания, адресирани до областния управител Желязко Желязков, до главния прокурор Сотир Цацаров и до кмета Детелина Николова. Пепа Рашева, един от координаторите на протеста в Добрич, припомни причините хората да излязат на улицата – всеобщата бедност, безработицата, ниското заплащане на труда и тоталното сриване на икономиката у нас. „Интересът на държавата и на гражданите е нарушен с безразборното раздаване на природните ни ресурси и предприятия чрез така наречените концесии и приватизации”, каза Рашева.

По думите й, за протестиращите изборите с този Изборен кодекс ще бъдат нелегитимни и те няма да участват във вота. Според друг участник в протестите – Ивелин Иванов, координатор за региона на "Демократична гражданска инициатива" – ситуацията налага протестиращите да бият политическите мастодонти по техните правила, т.е да променят системата отвътре като влязат в Народното събрание. По думите на Иванов, с регистрацията на тази партия и в Добричкия многомандатен район ще бъде сформирана кандидат-депутатска листа. Всеки, който е човек със сърце, имаме му доверие и не е от казионните партии може да ни представлява в бъдещия парламент, поясни координаторът на "Демократична гражданска инициатива" .

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.