БСП и ГЕРБ отиват на балотаж във Варна

Христо Бозов получава най-много гласове на кметските избори във Варна. Според първите прогнозни резултати на „Сова Харис” за Бозов са гласували около 32 на сто от гласувалите. Независимият кандидат Христо Бозов бе подкрепен от БСП. След него, с малко над 26%, се нарежда кандидатът на ГЕРБ Иван Портних. На трето място е Чавдар Трифонов със 19,5 на сто. На четвърто място се нарежда Веселин Марешки с около 12%.
Според агенция „Афис „ за Бозов са дали вот 33%, а за Иван Портних – 26 на сто. Чавдар Трифонов е подкрепен от 20% от избирателите.
На местния вот тази неделя беше регистрирана рекордна ниска избирателна активност. Едва около 24,5% от варненци се разходиха до урните, за да упражнят правото си на глас. Най-висока е била избирателната активност в местния затвор – близо 90 на сто.
Кандидатите за кмет на морската столица бяха Иван Портних (ГЕРБ), Христо Бозов (БСП и „България на гражданите”), Веселин Марешки („Либерален алианс”), Александър Йовчев („Атака”), Младен Станев (ЗНС), Радостин Морфов (БСДП) и независимите Чавдар Трифонов, Михаил Куликов и Веселин Василев.
Предсрочните избори за кмет се наложиха, след като Кирил Йорданов от ГЕРБ подаде оставка на 6 март след масови протести.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.