Депутатите не постигнаха съгласие за санкциите срещу Русия

Парламентът отхвърли предложението на парламентарната група на “БСП лява България” за поетапно премахване на санкциите срещу Русия заради ситуацията в Украйна. Идеята бе да се изготви решение на Народното събрание за цялостно преразглеждане на политиката спрямо Руската федерация.

52-ма народни представители гласуваха “за” , 47 “против”, въздържаха се 31.

При гласуването парламентарната група на ГЕРБ бе разделена – 36 депутати гасуваха “за”, 23 -ма “против”. От ДПС гласуваха “против”, реформаторите също бяха разделени – 7 “против” и трима “въздържал се”. От Патриотичния фронт гласуваха “за”, депутатите от “Атака”, АБВ и БСП също бяха “за” премахване на санкциите, информира БНР.

Предложението на БСП бе страната ни да се обяви срещу разширяване на санкциите от страна на ЕС по отношение на Русия. Предлага се Министерският съвет да изготви и план за поетапна отмяна на санкциите, който да бъде представен на Съвета по външните работи на ЕС. Отправя се и призив за незабавна отмяна на забраната за пътуване в Евросъюза на депутати от руската Дума, с цел утвърждаване на междупарламентарния диалог.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.