Борисов: Имаше сценарий да ме арестуват и убият

„Те са подготвили сценарий – да ме задържат и в ареста да ме убият. Затова Станишев казва – нестандартно, само този човек (Делян Пеевски), с риск за живота си, пое този ангажимент. Кой ангажимент? Десет дни Орешарски, Местан и Станишев не казват – кой го е предложил. Всички знаем, че такова решение се взима само от Ахмед Доган”. Това заяви сензационно пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след като напусна заседанието на КСНС. – „Чие име беше цитирано в официално писмо, на централа, за поръчка срещу мен. Това е нестандартно. Моят дядо, когато са го убили, са написали в епикризата, че е починал от червен вятър; цинизмът е, че този червен вятър го е отнесъл. Това са готвили да направят. Затова са тичали при главния прокурор още в петък”, каза Борисов.  Той обяви, че няма да участва в заседанието на КСНС. Там остана заместникът му Цветан Цветанов.

Заседанието на КСНС продължи след неколкократно удължавана 15-минутна почивка, която президентът Плевнелиев се принуди да обяви, заради скандалното поведение на Волен Сидеров. От самото начало на КСНС лидерът на "Атака" репликираше президента. Сидеров каза, че Росен Плевнелиев дължи отговор за своите сметки в офшорни фирми и че е превозвал с правителствения самолет "представители на компании, които източват България". Президентът помоли Сидеров да спазва правилата и да не проваля заседанието. В резултат на разменените реплики Бойко Борисов напусна залата, като каза, че не може да присъства на заседание, на което един човек потъпква държавността.

Президентът Плевнелиев поиска от Сидеров да декларира, че е готов да спазва правилата на КСНС, и посочи, че с действията си е принудил лидера на най-голямата парламентарна сила да напусне заседанието и е на път да го провали. В обявената пауза юристите на президентството трябваше да проверят дали по правилника на КСНС държавният глава има право да отстрани участник в съвета, който нарушава правилата на форума.

В коментари си пред журналистите, отразяващи КСНС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза още, че от това, което наблюдава в страната е стигнал до извода, че БСП, ДПС и "Атака" умишлено искат да паднат от власт.

За тези десет дни – да напомня няколко факта – за една нощ сложиха голям далавераджия за министър, през нощта го махнаха, каза Борисов. Според него след като БСП, ДПС и "Атака" са признали, след които отново ГЕРБ е първа политическа сила, в трите партии решили, че с ръководството на ГЕРБ трябва да се разправят по нестандартен начин и само Делян Пеевски се бил съгласил да извърши всичко това.

След което последва и обвинението, че е имало сценарий Борисов да бъде арестуван и убит в ареста.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.