Бареков заяви, че ще се бори за предсрочни избори

Лидерът на “България без цензура” публикува обръщение към политиците в Народното събрание. “Обръщам се към четирите партии на статуквото в българския парламент. От вчера напълно лъснаха вашите срамни сделки. С нашите независими депутати ключът за разтурването на 42-то Народно събрание вече е в ръцете на “България без цензура”. До вчера управляващи и опозиция бяхте зависими от една ксенофобска партия като “Атака”. От днес сте зависими само от нас и от българския народ.

Основният дефицит в този парламент е липсата на морал и яснота, кой от вас е част от мафията и кой представлява интересите на българските граждани. Предлагам ви нашите гласове и нашият интелектуален потенциал, за да можете през следващите два месеца да приемате нашият законопроект за Операция “Чисти ръце” и да гласувате с квалифицирано мнозинство от две трети състава на комисията, която по подобие на Комисията по досиетата ще започне прочистването на политическия елит от корумпирани и крадливи политици.

Трите партии на статуквото – ГЕРБ, БСП и ДПС, заедно с Пламен Орешарски, имате уникалната възможност да се запишете в историята като подкрепите нашата идея за прочистване на политиците и изясняването на това, кои са добри и лоши. До десет дни ще внесем проектозакона в парламента, който ще предвижда създаването на независима комисия, която чрез ДАНС и НАП ще извърши пълна проверка до 20 години назад на доходите и имуществото на всички политици, които са заемали висши административни длъжности по време на прехода – областни управители, министри, заместник-министри, председатели на комисии, министър-председатели, президенти, председатели на Народното събрание и лидери на парламентарни групи. За целта ние искаме подкрепата на вашите гласове, без които не може да бъде събрано квалифицирано мнозинство от две трети. Хоризонтът пред този парламент, според нашия план е къс и веднага след европейските избори трябва да определим дата за провеждане на следващия парламентарен вот, който да се проведе не по-късно от месец октомври 2014 г.

Специално се обръщам към колегите от парламентарната група на ГЕРБ с въпроса, готови ли сте да подкрепите тази операция, която ще разкрие незаконното забогатяване на вашите лидери? Готови ли сте и вие, господа Цветанов и Борисов да инициирате заедно с нас подписка за импийчмънта на българската олигархия, в лицето на президента Росен Плевнелиев. Както знаете, негов ментор е олигархът Иво Прокопиев, който в нарушение на всички пазарни правила на 28 годишна възраст завладя монополно положение, което му беше дадено от тогавашното правителство на СДС. Когато на 28 годишна възраст държавата ти подари монопол и за една сутрин се събудиш като милиардер, фактите за корупция и търговия с влияние са очевадни. Господа Цветанов и Борисов, очаквам вашето включване в краткосрочен план за изход от политическата криза – Операция “Чисти ръце”, импийчмънт на олигархията и предсрочни парламентарни избори.

Господа Станишев и Местан, времето ви в този парламент изтече. Вашият продукт Орешарски и вие трябва да платите цената на неудачното ви скалъпване на нова Тройна коалиция с участието на “Атака”. Ние ще гарантираме работата на този парламент само в рамките на нашия план за изобличаване на политическата олигархия. Дойде времето някой да сложи край на срамните сделки между задкулисните играчи и българските политици. ПП “България без цензура” е решена да избави този парламент от срамното положение да бъде зависим от две националистически партии – ДПС и “Атака”, които са в ролята на балансьори, като създаде истински и отговорен политически център.”

Във Варна Бареков заяви, че ще се бори за разтурването на сегашното Народно събрание след евроизборите или най-късно до октомври. Целта е организирането на честни избори за парламента и влизането на неопетнени и чисти хора и експерти, които да изведат България от кризата.

Така Бареков подаде ръка и на опонентите си от другите парламентарно представени партии, които да покажат, че се интересуват от добруването на страната и искат спирането на срамните задкулисни сделки. Бареков каза, че до 10 дни, чрез ще внесе Законопроект за чисти ръце в политиката. По подобие на Комисията по досиетата ще трябва да се сформира 5-членна комисия, избрана с квалифицирано мнозинство от 2/3, която да извърши пълна и обективна проверка на политиците на прехода – от президенти, министър-председатели, председатели на парламента, шефове на държавни комисии, шефове на парламентарни комисии, областни управители, та до кметове. Така ще стане ясно кой – какъв е, каза лидерът на „България без цензура”. Той призова Борисов да извади парите си на светло. Същото обръщение направи към Цветанов, Станишев и неговата половинка, Местан, Радан Кънев, Кунева. Така ще стане ясно пред обществото кой какъв е, кой с какви заплати е натрупал богатството си и какво е то, каза Бареков. Другата оферта, която отправи Бареков към Борисов и Станишев, е инициирането на импийчмънт на президента Росен Плевнелиев.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.