Бойко Борисов: С трима депутати „България без цензура” може дори да свали правителството

Премиерът Борисов съобщи, че ще предложи Росица Русинова за министър на труда и социалната политика

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред парламентарните репортери новото разположение на силите в Народното събрание, след като вече трима депутати обявиха принадлежност към „България без цензура”.

„За мен е интересно, как ще се държи „България без цензура”. С тези трима депутати, те сега могат да свалят правителството”, коментира Борисов. След което влезе в характерната за него терминология, използвана досега предимно по адрес на „Атака”. Тоест свърза и новата партия с понятието „патерица”. По думите на Борисов, ако тримата независими депутати, които работят с Бареков, не свалят правителството на Пламен Орешарски”, излиза, че те са патерица на БСП и ДПС и фактически, обявявайки се за дясноцентриска партия, всъщност крепят БСП и ДПС на власт.

Бойко Борисов продължи политическия си и понятиен анализ с обяснение какво ще е самоубийство за Николай Бареков като лидер на „България без цензура”.

Ще е самоубийство за Бареков, ако остане да подкрепя това правителство още преди да се е явил на избори, изтъкна Бойко Борисов. Той призна, че възприема като нещо много важно това, което предстои през следващите дни именно като позициониране на „България без граници”.

На въпрос, дали очаква още депутати от ПГ на ГЕРБ да напуснат групата, Борисов заяви: „Колкото повече – толкова по-добре. Това е прекрасно време за ГЕРБ. Ако е имало хора, които са подвластни на някои други интереси, да напуснат партията – това е прекрасно за нас”.

Лидерът на ГЕРБ заяви още, че не се чувства предаден, както и, че няма подозрения кои може да депутатите, които биха напуснали групата на ГЕРБ оттук нататък.

„Явно е, че действат задкулисни процеси, които са доста силни. Не съм си правил труда да ги разнищвам, защото не ме касае в момента”, каза Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.