Три ключови кръстовища в София са блокирани

След 25-ият ден на протести в София остават блокирани три ключови кръстовища – при президентството, пред Ректората на Софийския университет и на Орлов мост, съобщава БНР.

Има две коли на полицията и една шатра на протестиращи от “Системата ни убива”. Те са разпънали и една палатка стотина метра по-надолу на кръстовището на “Орлов мост”. Движението остава блокирано.

За БНР майките на децата с увреждания припомниха, че те искат оставката на социалния министър Деница Сачева още от 1 март и тази на премиера Бойко Борисов от 4 март.

Увериха, че техните искания са само социални и защитават достойнството на своите деца. Също така и непоклатимостта им в това да преследват целта си докрай.

Белият бус на “Системата ни убива“ е на блокираното кръстовище пред СУ, но празен. Само две от майките са на мястото,  които не са от организаторите на протеста.

Организаторките са се прибрали, както ни обясниха, за да почиват, след което ще се върнат с изготвена стратегия и програма за това как ще се развиват техните протестни действия в следващите дни, съобщиха от БНР.

От МВР съобщиха снощи,  че няма нарушения на снощния протест.

Отново се отправя призив участниците в протестните действия да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.