Прокуратурата се включи в издирването на 13-годишната Александра от Провадия

Районната прокуратура в Провадия е изискала материалите от извършващата се проверка от Областната дирекция на МВР във Варна по случая с изчезването на 13-годишната Александра Любенова Сивриева от Провадия. Образувано е веднага досъдебно производство за противозаконно лишаване от свобода на малолетно лице – престъпление по член 142а, ал. 3, предложение 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Окръжната прокуратура във Варна е дала указания за действия по разследването.

13-годишното момиче е напуснало дома си в Провадия на 22 март 2016 г. по обяд и оттогава е в неизвестност.

Александра учи в СОУ “Димитър Благоев” в Провадия. Живее с баба си, тъй като родителите ѝ са на гурбет в Германия. На 22 март ученичката станала и изпила кафето си. Както била по пижама и чехли, тя сложила палтото на баба си и казала, че отива до магазина. Оттогава следите ѝ се губят. Роднините ходили в близкия магазин да я търсят, но записи от камерите показали, че момичето не е влизало там.

Още в деня на изчезването роднините подали молба за издирване на Александра и в МВР. Някои медии цитират свидетели, които твърдят, че момичето е било качено насила в кола, която отпътувала в неизвестна посока.

Прокуратурата призовава всички, които могат да бъдат полезни на разследването с информация за изчезналото дете, да го направят незабавно.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.