13 дипломатически мисии подкрепят София Прайд 2013

13 дипломатически мисии у нас изпратиха общо писмо в подкрепа на София Прайд 2013, съобщиха организаторите на проявата, която ще се проведе за шести пореден път.

„Подкрепянето на принципа за равно третиране на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджентър и интерсексуални хора (ЛГБТИ) е важен аспект на толерантното и почтително гражданско общество. Никой никога не бива да бъде дискриминиран на основата на половата му ориентация или идентичност. Подписвайки настоящето становище, бихме искали да подчертаем, че всяко демократично общество трябва да застава зад свободата от предразсъдъци и толерантността спрямо ЛГБТИ общността", се казва в писмото.

„Искаме да окуражим обществеността и националните власти да подкрепят и защитят тези ценности. Искаме да покажем солидарността си към всички хора, участващи в прайда. Желаем на всички мирен и весел празник", допълват дипломатите.

Писмото е подписано от посланиците на: Австрия, Белгия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Ирландия, Нидерландия, Норвегия, Сърбия, Южна Африка, Великобритания и Съединените американски щати.

Прайдът е предвиден за 22 юни. В миналогодишното шествие по улиците на София, което се проведе на 30 юни бяха забелязани тогавашният посланик на САЩ Джеймс Уорлик и депутатът от Коалиция за България Петър Курумбашев.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.