Сертов се появи, бил на лечение в Гърция

Петко Сертов се е върнал в България тази нощ около 1,30 ч. Сертов е влязъл в България с автомобил, управляван от брат му, в който е била и съпругата на Сертов. Пред властите обявеният за национално и международно издирване Бивш шеф на ДАНС и БОРКОР е казал, че е претърпял лек транспортен инцидент в Гърция и след леко лечение се завръща в страната.

Новината съобщи министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, цитиран от БТА. Той допълни, че спира издирването на Сертов и той ще бъде снет от всички информационни системи, в които беше подаден за издирване.

Както е известно, след като бившият шеф на ДАНС и БОРКОР Петко Сертов бе обявен от съпругата му на 6 декември за изчезнал, българското МВР поиска издирването му чрез всички международни канали, вкл. по линия на Интерпол и в чрез Шенгенската информационна система.

В медиите бяха тиражирани много версии за изчезването на Сертов, в това число “отвличане”, неуредени бизнес отношения на негов работодател, търгуващ с електроенергия, любовна афера. Междувременно от МВР съобщиха, че има данни, доказващи че Сертов е влязъл с кола в Гърция, после имаше информации, че е забелязан в Гърция, а съпругата му е поискала издирването да спре. От МВР няколко пъти призоваха Сертов да се яви пред властите в Гърция, за да бъдат спрени процедурите по издирването му.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Да си плати разходите по издирването.Ще е за урок и на други побегнали и обявени за издирване.Когато се намерят веднага да им се представят разходите и да плащат.

Leave a Reply

Your email address will not be published.