Загиналите демонстранти в Киев вече са трима

Загиналите демонстранти, през последното денонощие на сблъсъци между протестиращи и силите за сигурност в Киев, вече са трима.

Трети човек е починал след падане от повече от десет метра височина от сграда при входа на стадион "Динамо" в центъра на украинската столица, съобщи БТА. Според опозицията младежът е загинал, докато силите на реда щурмували сградата, от която били замервани от протестиращи с коктейли "Молотов" и други предмети. Тази информация засега не е потвърдена от официален източник.

Украински медии съобщиха по-рано за двама мъже, починали от огнестрелни рани. Според "Украйна сегодня" и двамата са били застреляни от снайперисти.

„КорреспонденТ.net” цитира съобщение на Главната прокуратура на Украйна.

В него се посочва, че по данни на Главната прокуратура, в сряда сутринта, в 6.25 часа на тел. 102 е позвънил анонимен и е съобщил, че в помещение на библиотекаката на Националната академия на науките има труп на мъж. По думите на анонимния, трупът първоначално е бил в Дома на профсъюзите, а после е бил пренесен в библиотечното помещение. След обаждането там пристигнали служители на милицията, които намерили на маса във фоайето на библиотеката труп на мъж с две огнестрелни рани – в главата и в гърдите. Намерени били още паспорт и лични вещи.

Освен това, около 9 часа сутринта, в  библиотеката донесли още един мъж с огнестрелнирани, който бил в безсъзнание и по-късно починал.

Допълва се, че правоохранителните органи разследват смъртта на двамата мъже.

В съобщението на Главната прокуратура не се уточнява, дали двамата загинали са същите, за които по-рано е съобщило МВР на Украйна.

Главният прокурор на Украйна се е обърнал към организаторите на незаконните действия с искане незабавно да се прекрати произволът на участниците в масовите безредици, внушаването на страх в киевчани, противодействието на правоохранителните органи. Допълва се, че са образувани наказателни производства по всички факти за насилие и нарушаване на закона от правоохранителните органи.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.