Бареков: ДПС и ГЕРБ са виновни за наводненията

ДПС и ГЕРБ носят основната вина за водния ад това лято, заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков в предизборна дискусия по bTv с участието на Йордан Цонев от ДПС и Лиляна Павлова от ГЕРБ. Причината, според Бареков е, че язовирите са били дадени на ДПС и ГЕРБ и те са виновни и за непочистените дерета. Освен това председателят на коалицията около ББЦ заяви, че фирми, близки до ГЕРБ имат намерение да присвоят 4 млн. лева от парите, които са предвидени за възстановяване на пострадалия от наводненията варненски квартал “Аспарухово”.

Това, което направиха вчера ГЕРБ, е гавра с доброволчеството, заяви Бареков и определи появата им в Странско като предизборен ход.

“Те отидоха там с чисти ботуши и лъскави лопати, за да ги снимат камерите и да ги дадат по телевизията и си позволиха да си направят реклама с парите на данъкоплатците”, каза лидерът на ББЦ. Бареков припомни, че бе пръв от политиците, които се появиха в Странско, за да помогнат, както и в Аспарухово. Той бе и първият политик, който реагира при бедствието в морската ни столица – написа писмо до ЕК, в което поиска 20 млн. евро помощ за Варна и два пъти направи лично дарение от заплатата си.

„ДПС стои зад ГЕРБ, няма никакво съмнение“, каза още лидерът на ББЦ по време на дебатите. Във финалното си обръщение той бе категоричен, че само ББЦ може да гарантира махането на ДПС от властта.

Свързани публикации

2 Comments

  1. Най-новото е, че Бойко спешно се готви да смени тактиката. Очевидно е, че няма да има 121 депутати. Очевидно е, че няма да има и 110. 110 има само в платените репортажи на Боряна Димитрова. Ако освен сигурните ГЕРБ, БСП, ДПС и Бареков влязат АБВ, Блока на Рамадан и Кунева, Националния франт за спасение на Бойко то тогава ГЕРБ ще имат не повече от 90 депутати. Ако е така това означава грандиозен провал за ГЕРБ. Бойко треска го тресе вече, защото се придставя как Беновска го пита: Бойко ще си подадеш ли оставката след изборния провал. Щом очаквахте 121, а името 90 депутата значи се провалихте. Въпросът е как сега да излезе сух.

  2. Можем да добавим и това, че ДПС и ГЕРБ са виновни, защото управляваха горския сектор през последните 10 години. Даже за да крадат на едро направиха така наречените горски предприятия – общо шест. Вместо разни лесничейства да се мотат направо на високо ниво се дават разрешенията. ГЕРБ наистина са виновни. Цъфнал ГЕРБ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.