Трима загинали и десетки пострадали при експлозия в Прага

Мощна експлозия от предполагаем битов произход е избухнала тази сутрин в центъра на чешката столица Прага, съобщи btvnews като се позовава на АП и местното електронно издание iDNES.cz.

Силният взрив е бил чута в целия град, а десетки метри радиус от мястото на експлозията са били разбити стъкла на прозорци и витрини, включително тези на Националния театър.

Според някои информации трима човека са загинали и най-малко  55 души са пострадали при експлозия в сграда в центъра на чешката столица Прага, предаде агенция Интерфакс, позовавайки се на данни на пожарната служба.

По-рано се съобщаваше за 40 ранени. Смята се, че по време на взрива в сградата е имало около 15 души.

Районът на експлозията е отцепен от полицията. Смята се, че взривът най-вероятно е причинен от изтичане на газ.

Сградата принадлежи на Факултета по киноизкуство към Карловия университет. От сградата са евакуирани 11 души, а от околните домове- над 200 души. Намиращия се в близост факултет по социални науки е затворен, преподавателите и студентите са евакуирани.

На място работят специалисти по взривотехника и екипи с обучени кучета. „Бърза помощ” в Прага е приведена в състояние на „извънредна ситуация”.

Затворени са няколко централни улици, движението на автомобилния транспорт е затруднено.

 

Вчера имаше подобен инцидент във френския град Реймс. Там се срути жилищен блок вследствие на експлозия на битов газ. По данни на медиите, загинали са двама души, а други девет са ранени.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.