Тапа: Опашката пред КПП “Калотина” е дълга 29 км.

Колоната от автомобили, които чакат да преминат граничен пункт Калотина от България за Сърбия е стигнала около 29 км, съобщиха зрители на Нова телевизия. Опашката от леки коли, камиони и автобуси започва преди Сливница.

Нито един от автобусите, които са потеглили от България в западно направление няма да може навреме да премине границата и да излезе от България, предупредиха превозвачи, цитирани от Агенция "Фокус". Това означава големи забавяния в разписанията, по които се движат автобусите.

От МВР съобщиха, че през изминалото денонощие осезателно е засилен трафикът на преминаващите леки автомобили през България от Турция към Централна и Западна Европа и това е причинило огромните опашки.

"Гранична полиция" препоръчва на българо-сръбската граница да се използват останалите три пункта – "Връшка чука", "Брегово" и "Стрезимировци", за да се избегне опашката на ГКПП "Калотина", каза  главен комисар Захарин Пенов, директор на Главна дирекция "Гранична полиция”.

"Полагаме всички усилия за облекчаване на режима на ГКПП "Калотина” и пунктът функционира с целия си капацитет. Поддържаме контакти със сръбските гранични власти – сръбският пункт "Градина” също работи с пълен капацитет, но среща затруднения с поемането на изходящия трафик от България”, посочи Пенов.

Очаква се през почивните дни тази интензивност на движението на ГКПП „Калотина” да се запази.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.