Мигнюз: Адемов няма да прекрати договора с любовницата на Миро Найденов

Агенция „Главна инспекция по труда“ към Министрество на труда и социалната политика няма да прекрати скандалния договор за организиране на семинари, по който любовницата на бившия земеделския министър Мирослав Найденов – Кристина Спасова, получи 348 000 лв. Фирмата й „БММС“ ЕООД, която е наследник на прословутата „Кей Ем Ком“ ЕООД, получи крупната сума на 23 май 2013 г.

„Няма такава клауза в договора“, обясни пред Mignews.info шефът на отдел МАИД Панайот Панайотов, който организира провеждането на обшествената поръчка за обучение на чиновниците за „безопасност и здраве при работа“. Той съобщи още, че „БММС“ ЕООД вече е организирала първия си семинар по проект „Превенция за безопасност и здраве при работа“. Той е проведен миналия месец в Русе. На сбирката са участвали зам.-министърът на социалната политика Светлана Дянкова, шефката на „Главна инспекция по труда“ Румяна Михайлова и областни управители от цялата страна.

Панайот Панайотов отказа да отговори на въпроса защо е била предпочетена фирмата на любовницата на Мирослав Найденов, след като не отговаря на заложените изисквания в тръжната документация. Като новорегистрирана „БММС“ няма как да отговори на условието за годишен оборот от 299 000 лв. през последните 3 г., освен ако не използва портфейла на “Кей Ем Ком”. „Главна инспекция по труда“ обаче допълва обявлението с решение, в което има ново изискване към кандидатите – да представят списък с имената и професионалната квалификация на персонала, който ще организира обученията. Промени има и в тежестта на различните показатели, по които ще се класират кандидатите.

„Вие виждали ли сте тръжната документация? Тя не е правена, за да спечели фирмата на Кристина Спасова“, обясни пред Mignews.info Панайот Панайотов. Той допълни, че според регистрацията в Търговския регистър, БММС“ ЕООД е правоприемник на „Кей Ем Ком“.

Чиновникът категорично отрича да е притискан от някого при определянето на победителя н търга. „Никой не ми е оказвал натиск – нито служебният министър Деяна Костадинова, нито бившият земеделския министър Мирослав Найденов“, бе категоричен Панайот Панайотов.

„БММС“ ЕООД е наследник на „Кей Ем Ком” на Кристина Спасова, която получи 94 000 лв. за създаването на профили на Програмата за развитие на селските райони във „Фейсбук” и „Туитър” от разследвания за корупция Мирослав Найденов.

На 5 март тази година „Кей Ем Ком” е преименувана на „БММС”, а неин едноличен собственик става „Бългериан мениджмънт енд маркетинг къмпъни”.  Управител и собственик и на двете дружества е Кристина Спасова. Седалището на“БММС“ е на домашния й адрес в столичния квартал „Манастирски ливади“- бул. “България” № 86, вх. А, ет. 5. На 12 април 2013 г. ексминистерската любовница регистрира й своя неправителствена организация – Сдружение „Българо-катарска бизнес асоциация”. Тя с

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.