Стойнев: Необходимо е да повишим цената на въглищата

Още през септември ще има промяна в цената на въглищата, съобщи пред Нова телевизия министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Според него поскъпването се налага и една от причините е, че миньорите са притеснени за работните си места и за заплатите си. По думите на министъра,  три години и половина цената на въглищата не само че не е увеличена, тя е намалена – може би с цел да се фалира "Мини Марица Изток". Стойнев в категоричен, че в "Мини Марица Изток" няма да има съкращения, работниците ще си получават редовно заплатите и за това ще допринесе именно поскъпването на въглищата.

Секторът трябва да се реформира, защото не е нормално аз като министър да определям цената на въглищата, каза още Драгомир Стойнев. – „Моята задача е да спася системата, посочи още енергийният министър и отново отбеляза, че заварва система, в която само през последните години дълговете са се увеличи с 1,5 млрд. лева.

Драгомир Стойнев коментира и трагедията в рудник „Ораново”.

На третия ден знаех какво се е случило в "Ораново", призна министърът. Той нарочно не оповестил тази информация, за да не разконцентрира спасителите, чиято основна цел била колкото се може по-скоро да стигнат до своите колеги.

Икономическият министър съобщи, че се прави проверка на абсолютно всички 491 концесии, дадени от икономическото министерство.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.