Спирането на инвлидните пенсии е геноцид

Режат фирмите, които наемат инвалиди

За пореден път държавата иска да спре инвалидните пенсии на хората с увреждания, които все още могат да работят и въпреки своите увреждания се опитват да дадат нещо полезно на обществото! Обясняват ни, че уж броят на инвалидите в България нараствал „прекалено бързо“ и това се отразявало негативно на парите в НОИ. Целта е „икономия“ на средства в НОИ, без да се мисли за фаталния ефект от тази промяна за стотиците хиляди хора с увреждания в страната.
Нека припомним на уважаемите министри д-р Москов и г-н Калфин:
Пенсията за инвалидност е вид СОЦИАЛНА ПОМОЩ, която е нужна на човека с увреждане защото той (за разлика от здравите) има нужда от много ДОПЪЛНИТЕЛНИ НЕЩА – ефективно лечение, медикаменти, психологическа помощ, вторична профилактика на различните усложнения, рехабилитация, физиотерапия, обучение, редица допълнителни изследвания за постоянно следене на здравословното му състояние, които трябва да се провеждат РЕДОВНО…!!!
А в България всичко това струва много пари…!
Отделно НИЕ – ХОРАТА С ДИАБЕТ, освен многобройните тежки диабетни увреждания, имаме нужда и от РЕДОВЕН САМОКОНТРОЛ НА ДИАБЕТА, който най-сигурно ни предпазва от по-нататъшни усложнения, нови лекарства, чести хоспитализации, инвалидизации и др. За ДИАБЕТА в света е доказано, че за доброто лечение и „поддържане“ на един добре контролиран диабетик са нужни около 10 – 20 ПЪТИ ПО-МАЛКО средства, отколкото за един диабетик с лош контрол и множество увреждания… Много добре помислете над този ФАКТ!
С абсурдния си пореден опит да се „икономисат“ пари от инвалидните пенсии на хората с увреждания, Вие обричате стотици хиляди хора на намалена работоспособност, бърза инвалидизация, спиране от работа, залежаване и смърт….!
Ако такъв ГЕНОЦИД е целта на промените Ви – го декларирайте открито, но хората няма да го приемат..!
Но първо пресметнете КОЛКО ПОВЕЧЕ СРЕДСТВА ще давате после за болнично лечение, операции, ампутации, хемодиализи, допълнителни медикаменти, съдови усложнения, процедури, социални помощи и др……? Ясно е, че така „спестените“ пари в НОИ ще бъдат десетки пъти пъти по-малко от тези, които ще трябва да се дадат след това за негативните резултати от тази „реформа“ !
Не е ли много по-разумно е да се намери ефективен начин за спиране на корупцията в ТЕЛК-овете, която е основната причина за „фалшивите“ инвалиди в страната!

Свързани публикации

1 Comment

  1. 60% от парите за пенсии в осигурителния институт идват от данъците от държавния бюджет това се получи , защото всички правителства за 15 години, от 2000 г. до сега намаляваха с общо 14% осигурителните вноски към НОИ с аргумента за създаване на нови работни места от бизнеса (което не се получи), в резултат на което от 2000г. до края на 2015г. драстично се увеличи дефицитът на НОИ ,който вече е над 43 милиарда лева.
    Хората с увреждания бяха превърнати в изкупителна жертва на сгрешената държавна политика в осигурителната системата, а за виновни бяха обявени лекарите от ТЕЛК.

Leave a Reply

Your email address will not be published.