Нулев напредък в борбата с корупцията, Слави зове да го арестуват поне за 24 часа

Нулев успех в борбата с корупцията отчита четвъртият годишен доклад на Антикорупционния фонд, който анализира работата на институциите срещу т.нар. висока корупция.

Според адвоката Андрей Янкулов 2021 г. нищо не се е случило на полето на корупцията, била е нулева година.
“Картината на корупцията по високите етажи остава скрита. Водят се производства, които приключват с оправдателни присъди. Това води до притеснения, че виновните не се наказват. Има дела с голям медиен интерес в началото, които се проточват и накрая не се разбира, че са финализирани”, обясни той пред Нова Нюз.

Бойко Станкушев, директор на Антикорупционния фонд, посочи, че от АКФ не могат да разберат защо Делян Добрев е махнат от проверката за АЕЦ “Белене”, където се губи поне половин милиард. И допълни, че най-висок дефицит на справедливост има в България.

“Поне 30-40% ще се увеличат доходите у нас без корупция. Основната причина е дефицита на справедливост”, заяви Станкушев.

“Искам да си призная, да бъда честен и брутално откровен – аз съм мафиот. Такава е истината. Участвал съм пред очите ви в няколко мафиотски организации – “Ку-ку”, “Каналето”, “Хъшове”, “Шоуто на Слави” – това заявява в профила си във Фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов.

“Вие сте свидетели на мръсните пари, които взимах по мръсен начин от БНТ, от телевизия “7 дни”, от bTV, а в момента взимам от себе си. Това последното е върхът на корупцията – аз съм мафиот, който сам си плаща, защото сам се изнудва и сам рекетира себе си. Правя това признание, защото прекрасно осъзнах, че не мога да се скрия“, добавя Трифонов.

И още:

Затова се обръщам към вътрешния министър в оставка Бойко Рашков. Г-н министър в оставка, доказателства за това, че аз съм мафиот имат всички български граждани, Гугъл, Уикипедия, но най-вече министър-председателят в оставка Кирил Петков и говорителят на кабинета Лена Бориславова.

Моля, извикайте на разпит посочените от мен лица, за да съберете доказателства и след това по смисъла на закона да дойдете и да ме арестувате.

Г-н министър в оставка, вие ще имате моите признания, информациите от разпитите, които ще проведете, и най-логичното следствие на всичко това е да бъда арестуван, осъден и вкаран в затвора до края на жалкия си живот.

Защото г-н Рашков, съгласете се, че и без да сте шеф на КПКОНПИ, като министър на вътрешните работи имате достатъчно власт да ме разкриете, арестувате и унищожите.

Г-н Рашков, аз не се шегувам, сериозен съм като некролог. Не може непрекъснато да има твърдения, че аз съм мафиот, а Вие да не правите нищо. Това започва да става подозрително, ще вземат да ме обвинят във връзки с “Продължаваме промяната”. Затова ме арестувайте поне за 24 часа”, заявява още Трифонов.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.