Радев обявява екипа си в президентството

Днес се очаква новият президент ген. Румен Радев да обяви екипа си. Част от хората вече се разкриха по време на обща снимка в Гербовата зала на “Дондуков” 2 между администрациите на стария и на новия президент.
В центъра на снимката е бъдещият главен секретар на президентството – о.з. полк. Димитър Стоянов, доскорошен началник-щаб на ВВС. Той е бил дясната ръка на Радев, докато генералът е командвал военната авиация.
Вдясно от него е журналистът и писател Иво Христов, който ще е началник на кабинета на Радев.

До него е международничката от “Позитано” 20 Деница Златева. Тя беше шеф на програмата на Радев в кампанията и става секретар по българското председателство на ЕС.

Прессекретар на новия президент ще бъде журналистката Елена Йончева. И тя, и Христов бяха плътно до Радев по време на предизборната кампания, след победата, както и в парламента на клетвата му.

До Йончева е проф. Емилия Друмева. Очаква се тя да бъде назначена за съветник по правните въпроси на новия президент. Друмева беше конституционна съдийка, шеф на правния отдел на парламента, беше и шеф на Обществения съвет към ЦИК.

Екскметът на село Труд Николай Копринков ще е секретар по развитието на регионите и инфраструктурата.

Зад Друмева и Копринков е Атанас Кръстин, който ще е секретар по външнополитически въпроси. Той е дипломат от кариерата, бил е в мисиите ни в Ниш и Мюнхен.

Според схемата на администрацията на “Дондуков” 2 президентът има секретари по различни сектори, в момента 9 на брой, съвети със същите ресори, както и отделни съветници.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.