Проверяват печурките в Кауфланд

Българска агенция по безопасност на храните проверява съмнение за отравяне на семейство от трима души, след консумация на култивирани гъби печурки, купени от “Кауфланд”. Сигналът е подаден днес следобед от Столичната здравна инспекция.
Гъбите са купени от магазин на търговската верига в София. От там по-късно обявиха, че на този етап нямат данни отравянето действително да е предизвикано от продукт, купен от тяхната верига.
Агенцията е наложила забрана за продажбата на култивирани печурки в магазини от веригата и е наредила всички количества да бъдат изтеглени. От веригата пък са решили до изясняване на случая от продажба да бъдат спрени всички видове гъби, налични в нейните хипермаркети.

Инспекторите са изискали от търговската верига документите за произход, годност и качество на всички видове гъби, които предлага.

Сигналът е във връзка с твърденията на членове на семейство, които са настанени в Александровска болница и в “Пирогов”, че са консумирали заешка яхния с моркови и гъби на 13 юни.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.