Кутев: Държавата не трябва да зависи от това дали ГЕРБ ще работят в парламента

Държавата не трябва да спира независимо дали ГЕРБ ще влязат в зала или не. Това заяви в сутрешния блок на BTV депутатът от левицата Антон Кутев. Той подчерта, че от това Народно събрание трябва да бъдат приети важни промени: актуализацията на бюджета на НЗОК, Закона за управление на отпадъците и закона за офшорките. Депутатът припомни, че според фирмите, изкупуващи скрап, ако промяната в приетия от ГЕРБ закон остане за есента, над 10 000 души ще загубят работата си.

Кутев посъветва депутатите от ГЕРБ да погледнат в очите тези 10 000 българи, които ще останат без работа и да им кажат: „Господа вие няма да работите в близките месеци, защото ГЕРБ има някакви съображения”. По негово мнение опозицията няма да влезе в зала и за гласуването на 250 млн. лв. за бюджета на НЗОК.

На въпрос за предстоящата оставка на правителството, Кутев отговори, че е ясно, че премиерът ще подаде оставка и изборите ще бъдат на 05.10.2014г.

„Ние искахме да са сега и ако се беше приело предложението на БСП, тази неделя вместо конгрес на БСП щеше да има избори”, припомни депутатът. Според Кутев напрежението в момента е изкуствено нагнетявано, за да се ускори оставката на правителството.

„Когато Борисов казваше че депутатите са безделници, те бяха на власт, а пък опозицията били безделници. Тогава депутатите поне ходеха на работа”, изтъкна депутатът от БСП.

На въпрос дали ще бъде предложена като точка в дневния ред на НС за оставката на Иван Искров, Антон Кутев отговори, че няма проблем да бъде внесена всяка точка, стига тя да може да бъде разгледана. След което допълни, че в момента при положение, че не може да се актуализира бюджетът на НЗОК поради безхаберието и безделието на депутатите от ГЕРБ, каквото и да предлага левицата, няма да има значение.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.