Премиерът обеща на Дупница да стане квартал на София

 

 

Премиерът Бойко Борисов обеща на гражданите на Дупница градът им от догодина да стане квартал на София. Министър-председателят разгледа обновения център на града и ремонтираната гимназия Христо Ботев. Според Борисов, остава изграждането само на едно голямо съоръжение, а по цялата на магистрала вече се преминава по асфалт. „Оптимист съм за спазването на сроковете, парите са им осигурени, строят, а когато имаш тази магистрала, можеш да работиш и да си ходиш до София, за да си пиеш кафето, а тук – в тази прекрасна природа на чист въздух, да си живееш, каза пред събралите се десетки дупничани министър-председателя. Премиерът посочи, че от него най-вече зависи магистралата и тя ще бъде построена.
Той посъветва кметът на Дупница Методи Чинев да работи добре, защото има над 20 млн. – 30 млн. лева, който може да се усвоят.
Общинското ръководство подари на премиера икони на закрилника на Дупница Свети Иван Рилски. На тръгване от Дупница премиерът се срещна с архиерейския наместник отец Георги Паликарски и му каза „Виж там владиките да са по-смирени”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.