Варуфакис потвърди, че след референдума са възможни оставки

Правителството в Гърция може да подаде оставка, ако на референдума в неделя по-голяма част от хората отговорят с “Да”, т.е. подкрепят сключването на ново споразумение с международните кредитори при условията, поставяни от ЕЦБ и МВФ.

“Да, много е възможно да го направим. Но ще го сторим в духа на сътрудничеството, с когото и да поеме мандата след нас”, заявява гръцкият финансов министър Янис Варуфакис в интервю за австралийското радио ABC. Той потвърждава казаното от премиера Алексис Ципрас във вчерашното му телевизионно обръщение към нацията – че референдумът ще се проведе, както и че апелът на управляващите е гърците да отговорят с “Не”.

“Причината ние да подкрепяме гласуването с “не”, е защото вярваме, че дори и да имаше най-малък полъх за възможността представеното ни предложение да проработи и Гърция да излезе от проблемите си като се реформира и продължи напред, ние щяхме да го приемем и нямаше да оставяме въпроса да се решава от народа”, посочва Варуфакис в интервюто си за радио ABC.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.