Пращат на полиграф всички разузнавачи

Разпитват Ненчев за ремонта на МиГ-овете, той чака обвинения

Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев е задействал процедурата по преминаване на детектор на лъжата на всички работещи в системата на служба “Военна информация”. В сряда военният министър, който е с наложена мярка за неотклонение “подписка” по две разследвания, е публикувал за обществено обсъждане проект на Наредба за психолотическо осигурява и полифизиографски изследвания в служба “Военна информация”. наредба

Наредбата урежда въпросите за психологическата пригодност на военните разведки. Глава Трета на проекта обаче въвежда “полифизиографските изследвания” за военните разузнавачи.

Изискванията към разузнаваите да са с минимален ръст за мъжете 150 см. и 50 кг. тегло. За жените искането е 150 см. ръст и 48 кг. тегло. За летците-пилоти искането е максимален ръст за мъжете 185 см.  и тегло 80 кг.

Срокът за изпращане на коментари  е 05 януари 2017 г., а за да влезе в сила, Наредбата трябва да се публикува в Държавен вестник.

Наредбата не е придружена нито с мотиви, нито с частична оценка на въздействието, како изискват промените  Закона за нормативните актове, който влезе в сила от 4 ноември.

1 Comment

  1. Като видях снимката си помислих, че пращат на полиграф тези тримата. Уви, не били те.

Leave a Reply

Your email address will not be published.